TO ME

I am Zsuzsa Vida.

Amit a leginkább érdemes tudni rólam, ha velem szeretnél dolgozni, hogy a tapasztalati tanulás híve vagyok. Bár nagyon élvezem a tanulást, különböző ismeretekről színvonalas iskolákban, lenyűgöző tudású és csodálatra méltó tanároktól tanulni, úgy gondolom a kognitív munka inkább a megértést segíti elő, saját magunk és a világ működésének tudatosítását. Tapasztalat és megélés nélkül a valódi tanulás nem történik meg, a lexikális tudástól nem leszünk ügyesek az életben, amit a belsőnkben tátongó űrként érzékelhetünk.

A tapasztalati tanulást különböző módokon éltem meg:

Problémás szülők gyerekeként, traumatizált problémás gyerekként, középiskola végzés mellet munkába állva, majd külföldön dolgozó fiatalként, egyetemistaként, egyetem ideje alatt házasságot kötőként, sziklamászóként, hegyikerékpárosként, egyetem mellett dolgozva, anyaként, akinek az orvostudománynak hála még él a gyermeke… Itt azért egy kicsit megállok. A megéléseim és későbbi feldolgozásaimnak hála minden eseményt az életemben egy logikus következő lépésként tudok értelmezni, hiszek a hős útjában (https://www.youtube.com/watch?v=GNPcefZKmZ0).

Folytatom: A fiam speciális állapotára alternatív gyógymódok után kutatva rátaláltam a shiatsu (japán holisztikus gyógymód, a testérzetek tudatosításáról és értelmezéséről van szó leginkább) egy hazánkban oktatott meditációval átitatott fajtájára, ami aztán a kognitív megértés vágyát keltve a coachingig terelt.

A coachingban tudom azt megélni, hogy nem csak az én életemre és közvetlen környezetemre van hatása ennek az utazásnak, ami mögöttem van és jelenleg is zajlik. Olyan változások indulnak el emberekben, akikkel közös utazásba kezdünk, ami nem csak szívmelengető, felkavaró, mély és reményteli, hanem gyakorlati haszna is látványosan sok van.😊

Többet nem írok, beszéljenek helyettem kedves jelenlegi és volt ügyfeleim.